Förintelsens minnesdag

Idag för 78 år sedan befriades Förintelselägret Auschwitz-Birkenau och därför är denna dag den internationella minnesdagen för Förintelsens offer. 6 miljoner judar mördades bara för att de var judar. 11,5 år. Så länge skulle vi behöva vara tysta för att hedra var och en med 1 minuts tystnad. Låt oss istället använda tiden för att göra våra röster hörda.

Man vill tro att antisemitismen försvann i och med Andra världskriget, men detta hat visar sig ständigt och öppet. Det ökar till och med i vårt samhälle idag. Vi behöver ta vårt ansvar att säga nej till antisemitism, agera mot och bekämpa dess olika uttryck. Nu mer än någonsin. Läs mer på israelsvanner.se/antisemitism

Vi vill även idag uppmärksamma att Israels Vänner har särskilt två projekt i Israel som når Förintelseöverlevare. Vi kallar dessa för ”Livsmedelsutdelning” och ”Gamla och behövande”. Gåvorna hjälper till att underlätta den sociala och ekonomiska situationen. Läs mer under våra projekt hur du kan vara med och stötta. Det går också bra att swisha din gåva till 123 170 32 14 och märka den med 27JAN.

”Jag ska låta min Ande komma in i er så att ni får liv, och jag ska låta er få bo i ert land. Och ni ska inse att jag, HERREN, har sagt det, och att jag har gjort det, säger HERREN.” – Hesekiel 37:14. Amen.

Om den här artikeln

Det här är en artikel med introducerande bibelundervisning.

Artiklar inom denna kategori bedöms vara lättlästa och inget krav på förkunskap föreligger. Artiklarna passar således för den som önskar skapa sig en grundläggande förståelse av Bibelns budskap gällande Israel och det judiska folket.

Mer information

Dela vidare

Facebook
Twitter
E-post
Skriv ut