Aktuella resor

Aktuella resor

Här hittar du information om våra aktuella resor.
Vill du följa med på en resa, fyll i intresseanmälan nederst på sidan så kontaktar vi dig.

v41 Oktober 2022

FÖRDJUPNINGSRESA HÖSTEN 2022

Information om resan

Resan för dig som redan är bekant med Israel och vill få lära dig mer/besöka nya platser eller för dig om vill upptäcka Israel samtidigt som du får upptäcka spännande smultronställen.

Om resan (uppdaterad 2022-04-27):
Med en reseledare som också är pastor, med mångårig erfarenhet från att ha arbetat i Israel, får du garanterat en fördjupad förståelse av landet och Bibeln. Resan ger dig tillfälle att njuta av sevärdheter från Jerusalem ända upp till Galiléen i norr. Resan inleds med en dag i Netanya som med fördel används för att besöka medelhavets strand där vattnet kommer att vara vamt, njuta av staden och shopping samt ljuden och insupa känslan att vara på plats i Israel. Under eftermiddagen eller kvällen hålls ett undervisningspass. Redan nästa dag börjar vi ned utfärderna, där vi inleder med att besöka Antipatris – en park med ruiner från fästningen dit Paulus fördes som fånge, Tel Aviv och Sarona, kvarteret byggd av 1800 talets kristna sionister. Efter middagen på Orit är det dags för samkväm i Orits ljuvliga trädgård. Nästa dag kommer vi att besöka Emmaus, en av flera möjliga platser där Jesus åt med de två lärjungarna, besök i synagogan på Hadassah-sjukhuset i Jerusalem, Haaspromenaden och uppleva Abrahams första vy av Berget Moria. Efter en aktiv dag blir det middag och övernattning i Jerusalem. Kommande dag fortsätter vi upptäktsresandet med besök på Bible Lands Museum, tour genom gamla stan med Västra muren, delar av Via Dolorosa och Gravkyrkan (alt. tid till eget förfogande). Det finns tid för eget förfogande för alla innan vi möts för kvällsmat och samkväm. Vi övernattar i Jerusalem. Kommande dag blir det avresa till Jeriko med besök vid utgrävningarna från Josuas tid, Gan Hashlosha, naturbad vid Gilboabergets fot. Dagens resa avslutas i Tiberias som är platsen för övernattning och mat. Sista utfärdsdagen kommer vi att besöka Magdala, utgrävningarna av Synagogan i Marias hemstad som Jesus besökte och Kursi, svinundrets plats med vacker mosaik. Det går inte att lämna Sjön Genesaret utan att ha doppat sig däri. Bad i sjön Genesaret.

Efter alla dessa och många fler intressanta upplevelser så är det efter en sista natt i Tiberias dags att resa åter till Sverige och vi säger tack till Israel för denna gång.

 I priset ingår
Flyg, hotell med del i dubbelrum, frukost & middag, utfärder, entréer, guidning, dricks m.m.
Ingår ej: Extra reseförsäkring pga Covid-19 (Ifall kraven kvarstår. Kan köpas genom Israels Vänner, ca 950 kr.), PCR-test innan avresa & PCR-test vid ankomst till Israel (ifall kraven kvarstår).

Enkelrumstillägg: 2.500 kr.

*1: När bokningarna slutförs kan det slutliga priset skilja sig något pga valutakurser eller prisändringar kopplade till rådande osäkerhet i Europa. Se villkor.

v48 november 2022

RUNDRESA HÖSTEN 2022

Information om resan

Resan för dig som vill få din första bekantskap med Israel eller för dig om vill återuppleva Israel samtidigt som du får upptäcka nya smultronställen.

Föreställ dig att efter några timmar i flygplanet på väg till Israel mötas av Israels kustsiluett. Efter att ha hämtat upp resväskorna kommer tillfället när Med Marita som reseledare – utbildad lokal guide, boende i Israel med mångårig erfarenhet från Israel, får du garanterat en oförglömlig upplevelse av landet med Bibeln som grund. Marita är dessutom föreståndare för Hotell Orit.  Resan kommer att låta dig njuta av sevärdheter från gamla staden i Jerusalems gamla stad, besök i Jesu barndomsstad Nazaret och Genesarets sjö. Dessutom ingår så klart att få flyta i Döda havets salta vatten liksom i Medelhavet, bara en kort promenad från hotellet. Flera av övernattningarna sker vid det skandinaviska turistcentret Orit i badvänliga staden Netanya.

Bland besöksmålen
– Jerusalems gamla stad, Menoran vid knesset, Olivberget,
– Getsemane kyrkan, Tårarnas kapell, Trädgårdsgraven, delar av Via Dolorosa,
– Cardo, Västra muren (klagomuren),
– Döda havet, Ein Gedi, David källa, Jordanflodens strand, Qasr al Yahud,
– Saligprisningarnas berg, Genesaret, Tabgha, Petruskapellet, Kapernaum, Mgdala,
– Nasaret village, Maria bebådelsekyrka, Mushraka,
– Moderna Tel-Aviv, Simon garvares hus,
– Netanya, med shopping och bad.
– Shabbat-måltid
– Bad i Medelhavet
– Bad i Döda havets salta vatten

I priset ingår: Flyg, hotell med del i dubbelrum, frukost & middag, utfärder, guidning, dricks m.m.
Enkelrumstillägg: 2.500 kr.

Reseledare
Jag vill önskar en välkomna att följa med på en rundresa i Israel då vi  besöker många intressanta platser. Jag som ska ta hand om er och guida er runt heter Marita Usi. Jag har varit bosatt i Israel i ca 25 år och är utbildad guide och jag älskar mitt land. Jag är även föreståndare på hotell Orit som är en pärla vid Medelhavets kust. Vi kommer att avsluta vår resa i Netanya med boende på hotellet. Har du aldrig varit i Israel så rekommenderar jag varmt en resa med oss. Jag tror att Bibeln får ett nytt ljus efter att ha sett platserna där allt utspelade sig. Har du varit i Israel många gånger så finns det alltid något nytt att uppleva.

Hoppas att vi träffas i november!
Härligt välkomna!

Anmälan är avslutad för denna resa.

v10 mars 2023

VANDRA I ISRAEL -MARS -23

Information om resan

Resan för dig som varit i Israel förut men nu gärna upplever Israel till fots.

Nu har du som vill uppleva ljuden, dofterna och landskapet i Galileen i Israel chansen att få en unik upplevelse. Följ med på en vecka i Israel där fem av dagarna är reserverad för vandring längs leden ”I Jesu fotspår”. Själv vandringen startar i staden Nasaret där Jesus växte upp. Sedan går vandringen genom skogar och fält, genom olika byar, t.ex Kana, Tiberias m.m. för att avsluta vid Genesarets sjö där slutmålet är Kapernaum. Totalt går vi 65 kilometer under 4 dagar med en vilodag mitt i vandringen. Vandringsdagarna startar efter lunch och avslutas under sen eftermiddag innan solen går ner. Längs vägen finns tid för fika, medhavd lunch och korta andakter.

Vandringsleden inkluderar att gå upp eller ner för något branta partier, längs skogsleder och en del stenblock. Skulle regnet komma över oss så kan det bli något halt och rätt så lerigt. Du behöver normal kondition men kan du få längre tider utan att tappa flåset för mycket så bör denna resa passa dig.

Är du intresserad? Fyll i formuläret eller ring oss så berättar vi mer.

I priset ingår: Boende på hotell (med del i dubbelrum), frukost & middag, transporter, guidning, dricks m.m. Flyg bokas per bokning och tillkommer.
Enkelrumstillägg: 3.000 kr.

Vandring2017

Reseledare
Jag har under de 10+ åren jag arbetat för Israels Vänner
haft nöjet att hålla i denna vandringsresa ett par gånger och uppskattar att vara ute och vandra. Att vandra i Israel gör upplevelsen än mer givande.

Det hade varit väldigt trevligt om jag får vandra tillsammans med dig. Har du frågor om hur det fungerar får du gärna kontakta mig.

Hoppas att du vill hänga med!
Härligt välkomna!

(Råkade visst blunda på bilden..)

Just nu har vi inga resor på gång..

Våren (maj) 2023

RUNDRESA ISRAEL 2023

Information om resan

Denna resa formar vi utifrån deltagarnas förslag och fastställs i februari. Vi hoppas få höra ifrån dig/er som har intresse av att få resa till Israel under våren 2023. Resan inleds på vårt hotell, Hotell Orit i Netanya. Resan tar sig sedan vidare runt om i landet med buss och vi får ta del av det grönskande landet under solens värmande strålar.

Hör av dig till oss!

Reseledare
Jag vill önskar en välkomna att följa med på en rundresa i Israel då vi  besöker många intressanta platser. Jag som ska ta hand om er och guida er runt heter Marita Usi. Jag har varit bosatt i Israel i ca 25 år och är utbildad guide och jag älskar mitt land. Jag är även föreståndare på hotell Orit som är en pärla vid Medelhavets kust. Under delar av vår resa förlägger vi gärna till Netanya med boende på hotellet. Har du aldrig varit i Israel så rekommenderar jag varmt en resa med oss. Jag tror att Bibeln får ett nytt ljus efter att ha sett platserna där allt utspelade sig. Har du varit i Israel många gånger så finns det alltid något nytt att uppleva.

Härligt välkomna!

Anmälan till resa

Här kan du göra en intresseanmälan till den resa du vill med på.
Efter att vi fått din intresseanmälan kommer du att få kompletterande material tillskickat dig.

Resevillkor

Våra villkor för anmälan och betalning m.m.

Värt att veta

Värt att känna till inför din resa

Regler för inresa till Israel

Reglerna för inresa ändras kontinuerligt. För närvarande (sept 2022) gäller att man INTE behöver kunna uppvisa negativt PCR test före avresa. Det krävs inte vaccinpass för att få resa. Du behöver ha med dig ditt försäkringsbevis utskriven på engelska, vilket du får från ditt försäkringsbolag.