Aktuella resor

Aktuella resor

Här hittar du information om våra aktuella resor.
Vill du följa med på en resa, fyll i intresseanmälan nederst på sidan så kontaktar vi dig.

v41 Oktober 2022

FÖRDJUPNINGSRESA HÖSTEN 2022

Information om resan

Resan för dig som redan är bekant med Israel och vill få lära dig mer/besöka nya platser eller för dig om vill upptäcka Israel samtidigt som du får upptäcka spännande smultronställen.

Om resan (uppdaterad 2022-04-27):
Med en reseledare som också är pastor, med mångårig erfarenhet från att ha arbetat i Israel, får du garanterat en fördjupad förståelse av landet och Bibeln. Resan ger dig tillfälle att njuta av sevärdheter från Jerusalem ända upp till Galiléen i norr. Resan inleds med en dag i Netanya som med fördel används för att besöka medelhavets strand där vattnet kommer att vara vamt, njuta av staden och shopping samt ljuden och insupa känslan att vara på plats i Israel. Under eftermiddagen eller kvällen hålls ett undervisningspass. Redan nästa dag börjar vi ned utfärderna, där vi inleder med att besöka Antipatris – En park med ruiner från fästningen dit Paulus fördes som fånge, Tel Aviv och Sarona, kvarteret byggd av 1800 talets kristna sionister. Nästa dag kommer vi att besöka Emmaus, en av flera möjliga platser där Jesus åt med de två lärjungarna, besök i synagogan på Hadassah-sjukhuset i Jerusalem, Haaspromenaden och uppleva Abrahams första vy av Berget Moria. Efter en aktiv dag blir det middag och övernattning i Netanya. Kommande dag fortsätter vi upptäcksresandet med besök vid Bible Lands Museum, tour genom gamla stan med Västra muren, delar av Via Dolorosa och Gravkyrkan (alt. tid till eget förfogande). Det finns tid för eget förfogande innan vi möts för kvällsmat och samkväm. Vi övernattar i Jerusalem. Kommande dag blir det avresa till Jeriko med besök vid utgrävningarna från Josuas tid, Gan Hashlosha, Naturbad vid Gilboabergets fot. Dagens resa avslutas i Tiberias som är platsen för övernattning och mat. Sista utfärdsdagen kommer vi att besöka Magdala, utgrävningarna av Synagogan i Marias hemstad som Jesus besökte. Kursi, svinundrets plats med vacker mosaik. Det går inte att lämna Sjön Genesaret utan att ha doppat sig däri. Bad i Sjön Genesaret.

Efter allt detta och många andra saker intressanta upplevelser som vi kommer att ha men som vi inte får med i beskrivningen så är det efter en sista natt i Tiberias dags att resa åter till Sverige och vi säger tack till Israel för denna gång.

 I priset ingår
Flyg, hotell med del i dubbelrum, frukost & middag, utfärder, entréer, guidning, dricks m.m.
Ingår ej: Extra reseförsäkring pga Covid-19 (Ifall kraven kvarstår. Kan köpas genom Israels Vänner, ca 950 kr.)., PCR-test innan avresa & PCR-test vid ankomst (ifall kraven kvarstår).

Enkelrumstillägg: 2.500 kr.

*1: När bokningarna slutförs kan det slutliga priset skilja sig något pga valutakurser eller prisändringar kopplade till rådande osäkerhet i Europa. Se villkor.

v48 november 2022

RUNDRESA HÖSTEN 2022

Information om resan

Resan för dig som vill få din första bekantskap med Israel eller för dig om vill återuppleva Israel samtidigt som du får upptäcka nya smultronställen.

Föreställ dig att efter några timmar i flygplanet på väg till Israel mötas av Israels kustsiluett. Efter att ha hämtat upp resväskorna kommer tillfället när Med Marita som reseledare – utbildad lokal guide, boende i Israel med mångårig erfarenhet från Israel, får du garanterat en oförglömlig upplevelse av landet med Bibeln som grund. Marita är dessutom föreståndare för Hotell Orit.  Resan kommer att låta dig njuta av sevärdheter från gamla staden i Jerusalems gamla stad, besök i Jesu barndomsstad Nazaret och Genesarets sjö. Dessutom ingår så klart att få flyta i Döda havets salta vatten liksom i Medelhavet, bara en kort promenad från hotellet. Flera av övernattningarna sker vid det skandinaviska turistcentret Orit i badvänliga staden Netanya.

Bland besöksmålen
– Jerusalems gamla stad
– Genesaret
– Moderna Tel-Aviv
– Bad i Medelhavet
– Bad i Döda havets salta vatten

I priset ingår: Flyg, hotell med del i dubbelrum, frukost & middag, utfärder, guidning, dricks m.m.
Enkelrumstillägg 2.500 kr.

Anmälan till resa

Här kan du göra en intresseanmälan till den resa du vill med på.
Efter att vi fått din intresseanmälan kommer du att få kompletterande material tillskickat dig.

Resevillkor

Våra villkor för anmälan och betalning m.m.

Värt att veta

Värt att känna till inför din resa

Regler för inresa till Israel

Reglerna för inresa ändras kontinuerligt. För närvarande (april 2022) gäller att man måste uppvisa negativt PCR test före avresa (max 72 timmar gammalt). Ett ytterligare PCR test tas vid ankomst i Israel. Det krävs inte vaccinpass för att få resa. Krav finns idag på försäkring som även täcker kostnader för karantänboende ifall man är Covid-positiv. Mer information om detta får du efter skickad intresseanmälan.