Lokalgrupper

Idag finns det över 30 lokala israelgrupper runtom i landet - här hittar du de som finns nära dig

I vår strävan att öka förståelsen för Guds handlande med Israel och det judiska folket, ser vi det som en självklarhet att människor behöver mötas tillsammans för att samtala, lära och ta emot god bibelförankrad undervisning. Därför har vi något som vi kallar för Israelgrupper (eller ”lokalgrupper”) runt om i landet. Dit är du välkommen som vill möta människor med en passion för Israel samt gräva djupare i bibelns budskap om det heliga landet.

Vi är tacksamma och glada över det djupa engagemang som finns för Israel i dessa grupper, och genom deras mötesplatser har vi möjligheten att bjuda in till olika möten och konferenser med ett bibliskt och profetiskt perspektiv. Du hittar många utav dessa samlingar i vår kalender.

Vad är en lokalgrupp?

En lokalgrupp är en grupp med Israelvänner som möts tillsammans för att lära sig mer om bibelns undervisning i ämnet, samordna en mötesserie eller på olika sätt verka för en positiv syn på Israel och det judiska folket. Grupperna finns utspridda på många platser i landet och varierar i storlek och hur regelbundet de kan mötas. En del grupper möts kring fikaborden, andra jobbar hårt för att lyfta Israelfrågor i och tillsammans med deras lokala församlingar och en del anordnar konferenser kring ämnet. Det finns många sätt att verka positivt för Israel på, och ett av dem är att engagera sig i, eller starta en lokal Israelgrupp.

Kontakta eller starta en lokalgrupp

Oavsett om du vill få kontakt med en redan existerande lokalgrupp, eller om du kanske går i tankarna på att starta upp en egen, kan du alltid kontakta Carlos Villablanca. Han är ansvarig för våra lokalgrupper runt om i landet och svarar gärna på dina frågor. Du når honom enklast på följande e-post: carlos.villablanca@israelsvanner.se