Hotell Orit

Vår egen lilla pärla, mitt i Israel och nära medelhavet.

Sedan 1980 har vi drivit Hotell Orit i Netanya, som fungerar som ett servicecenter för skandinaver på besök i Israel, där man kan få tips och stöd av svensktalande personal. Ett välbesökt, familjärt och uppskattat hotell som ofta är ett naturligt inslag i våra resor.

800 meter från havet

Orit ligger ca 800 meter från medelhavets fantastiska stränder i Netanya, och 8-10 minuters gångväg in till centrala Netanya.

Netanya - medelhavet
Netanya

Netanya

Netanya är en stad på ungefär 200,000 invånare, norr om Tel Aviv utmed israels kust. Härifrån är det lätt att ta sig till många av Israels vackra och intressanta platser, med buss, tåg eller bil.

Gäster från hela världen

Orits gäster kommer från hela världen. Under våren och hösten har vi många pilgrimsgrupper som gästar oss från skandinavien.

Flaggor

Se en film om hotellet

Spela videoklipp

Maritha & Håkan Hansson

Föreståndarpar på Orit sedan hösten 2019

Israels Vänner upplever det som oerhört värdefullt att ha anställd personal i Israel. Utöver att vara föreståndare för hotellet blir personalen också något av våra ”ambassadörer” på plats i landet med allt vad det innebär. De utgör därmed även en länk mellan oss i Sverige och Skandinavien och det israeliska samhället.

Föreståndare på Hotel Orit