Nej till antisemitism

Vi ser det som självklart att säga nej till antisemitism

Vi är en organisation som belyser judarnas och Israels fortsatta roll i Guds handlande för den här världen, utifrån vad Bibeln lär oss. Därmed ser vi det som fullt naturligt att vi även engagerar oss för att motverka den antisemitism som gör sig påmind i vårt samhälle idag. Faktum är att Israels Vänner grundades 1923 för att vara en motpol till den då framväxande antisemitismen i det svenska samhället. Med andra ord finns det i vårt DNA att vara en röst som tydligt säger ”nej till antisemitism”.

Vad vi gör

De senaste två åren har vi arbetat med parollen ”säg nej till antisemitism.” Vi har arrangerat konferenser och kampanjer på sociala medier. Vi har samlat röster från kristenheten, politiken och ute i samhället som hjälpt oss belysa samhällets såväl som kristenhetens ansvar till avståndstagande gentemot antisemitism.

Vad du kan göra

Det viktigaste är att du inte låter dig dras med i de antisemitiska vindar som blåser både i vårt land och runtom i världen. En del i den moderna formen av antisemitism handlar om förnekandet av staten Israels existens. Här kan du vara en röst som säger annat. Tala gott om och välsigna Israel och det judiska folket,

Du kan även mer konkret stå tillsammans med oss i arbetet mot antisemitism. Antingen genom ett medlemskap eller genom en frivillig gåva som du märker med ”nej till antisemitism”.

Bli medlem idag

Läs mer här

Bli medlem idag

Som medlem blir du automatiskt prenumerant av vår tidning Israels Vän. Du får ökad kunskap och håller dig orienterad om vad som händer i Israel utifrån dagsläget och det bibliska perspektivet. Och inte minst blir du till stor välsignelse.
Klicka här

Mer på vår YouTube-kanal

På vår YouTube-kanal hittar du undervisning från våra ”säg nej till antisemitism”-konferenser. Passa på att prenumerera på vår kanal så missar du inte när vi publicerar nytt material.