Engagera dig

En av våra viktigaste röster - är din!

Brinner du också för att uppväcka kärlek och intresse för landet Israel och det judiska folket? Vill du ta vara på bibelns uppmaning om att välsigna Israel i både ord och handling? Då hoppas vi den här sidan kan vara till inspiration för dig. Med din hjälp och din röst når vi betydligt längre i att uppmuntra till ett Israelpositivt klimat i församlingar, media och i hela vårt avlånga land.

Delta i mediadebatten​

Den bild som idag möter oss via media och nyhetsrapporteringar är till stor del negativt vinklad när det handlar om Israel. Det är inte fel att kritisera landet och dess ledning i olika sammanhang, men vi anser att proportionerna är helt orimliga och ger en förvrängd bild som sprider sig in även i kristna församlingar. Här behövs röster som i större utsträckning svarar på debatter, skriver insändare och på olika sätt står upp för en positiv hållning gentemot Israel.

Volontär på konferenser

Hjälp till under vår sommarkonferens. Här behövs ofta engagerade människor till många olika uppgifter.

Vi finns även ofta representerade på de största konferenserna inom svensk kristenhet. Vi håller till vid vår monter där vi dels gör Israels Vänner och vår verksamhet synlig, men också bemöter människors frågor och åsikter, samt sprider gott budskap om Israel.

Är de här något för dig? Hör gärna av dig till oss.

Hjälp till på plats i Israel

Sedan många år tillbaka driver vi vårt servicecenter Orit i Netanya, Israel. Här betjänar vi människor från många olika länder med serviceinriktade uppgifter. Vill du göra goda gärningar på plats i Israel, kan det här vara något för dig. Hör av dig för att få veta mer.

Gå med i en lokal Israelgrupp

Engagera dig och andra genom att starta upp eller söka er till en redan befintlig Israelgrupp i er närhet. Innehållet får ni vara med och forma själva och det kan se olika ut på olika platser. De gemensamma nämnarna är Jesus, bibeln och Israel. Klicka här för att lära dig mer om lokalgrupperna.

Bli medlem

Vi hoppas att du vill stå med oss i vårt arbete, där du som medlem får möjlighet att vara till välsignelse och betyda mycket. Som medlem blir du automatiskt prenumerant av vår tidning Israels Vän. Du får ökad kunskap och håller dig orienterad om vad som händer i Israel utifrån dagsläget och det bibliska perspektivet.

Stöd oss och våra projekt

Tillsammans får vi stå i Herrens uppmaning att välsigna Israel och det judiska folket. Detta kan ske på olika sätt, bl.a. genom att ge stöd för vår verksamhet och våra projekt ekonomiskt.

Engagera din församling

Starta studiegrupper, förse med undervisningsmaterial, efterfråga förkunnare, besök våra möteshelger och sommarkonferens. Låt fantasin sätta gränserna.

Be & Välsigna Israel

Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något. Och något som varje troende kan göra är att i enlighet med bibelns undervisning be och välsigna Israel och det judiska folket.