Unga vuxna

Israel till den unga generationen

Som ung idag kan det vara svårt att förstå vad Israel har med min kristna tro att göra. Det är inte längre en självklar del inom kyrkan som det var för någon generation sedan. Inte blir det lättare av att man ständigt matas med negativa intryck från media gällande den politiska situationen i mellanöstern. Israels Vänner hoppas här vara den kanal som kan hjälpa till att reda ut dessa frågetecken.

Varför Israel?

”Varför Israel?” är namnet på Israels Vänners arbete för unga. Vi vill genom vårt arbete väcka kärlek och intresse för Israel, då vår kärlek till Jesus driver oss att också älska Israel.

Varför-frågorna kring Israel kan vara många och som ung idag kan det av många olika anledningar vara en utmaning att förstå Israels centrala betydelse, då det trots Bibelns budskap inte är självklart att man talar om Israel i församlingen. När undervisning om Israel saknas i många kyrkor, tillsammans med ett samhälle som tycks bli alltmer Israelfientlig så är det inte lätt för unga idag att göra rätt val. Engagemang för Israel är bristande bland den unga generationen.

Man kan fråga sig: Varför ska jag som en ung kristen engagera mig för Israel? Men som Jesu lärjunge bör det vara lättare att säga: Varför ska jag inte?!

Israels Vänner vill genom arbetet “Varför Israel?” uppmana dig som ung att älska, studera, besöka, be för, engagera dig för och välsigna Israel. Vi tror att ett hängivet och aktivt engagemang för Israel har en naturlig plats bland allt det fantastiska man som kristen är kallad till. Din relation med Jesus kommer att bli rikare, djupare, bredare – och mer spännande!

Varför Israel?

Israel till den unga generationen

Varför talar bibeln så mycket om Israel? Varför kallar Gud Jerusalem för sin stad? Varför har Gud gett Israel eviga löften? Varför finns det ett sådant hat mot Israel? Varför ska jag välsigna Israel? Varför provoceras jag av Israel? Varför ska jag som kristen bry mig om Israel idag? Varför Israel?

Välkommen att ta upptäcka svaren och utforska vad bibeln lär oss om dessa frågor.

Sociala medier

Israels Vänner finns också på Instagram, Facebook och YouTube. Vi uppdaterar ofta med nyheter, undervisning och annat smått och gott. Gör som tusentals andra och följ oss. 

Engagera dig

Vi vill gärna uppmuntra dig som är ung att på olika sätt engagera dig för Israel. Både vad gäller att gräva djupare för sin egen skull men också för att sprida bibelns profetiska budskap om Israel och det judiska folket till andra personer. Besök gärna länkarna nedan för att ta reda på mer.

Del 1. Erik och Dannie, anställda på Israels Vänner, berättar hur de fick upp ögonen för Israels roll i Guds frälsningsplan och hur det förändrade och fördjupade deras förståelse av Bibeln.

Del 2. Erik och Dannie brinner för att dela med sig av förståelsen av Israels roll i Guds planer för andra i den yngre generationen och använder sociala media och Israelresor som sina verktyg.