Unga vuxna

Vad är grejen med Israel?

Som ung idag kan det vara svårt att förstå vad Israel har med min kristna tro att göra. Det är inte längre en självklar del inom kyrkan som det var för någon generation sedan. Inte blir det lättare av att man ständigt matas med negativa intryck från media gällande den politiska situationen i mellanöstern. Israels Vänner hoppas här vara den kanal som kan hjälpa till att reda ut dessa frågetecken.

Under en tid arbetade vi med ett projekt vi kallade ”vad är grejen med Israel”. Här skapade vi en tidning, hemsida, podd och blogg med syftet att tala, skriva och undervisa  om Israel och Bibeln, anpassat för dig som ung. Du kan ta del av detta material genom länkarna nedan.

Sociala medier

Israels Vänner finns också på Instagram och Facebook. Vi uppdaterar ofta med nyheter, undervisning och annat smått och gott.
Gör som tusentals andra och följ oss. 

Engagera dig

Vi vill gärna uppmuntra dig som är ung att på olika sätt engagera dig för Israel. Både vad gäller att gräva djupare för sin egen skull men också för att sprida bibelns profetiska budskap om Israel och det judiska folket till andra personer. Besök gärna länkarna nedan för att ta reda på mer.

Del 1. Erik och Dannie, anställda på Israels Vänner, berättar hur de fick upp ögonen för Israels roll i Guds frälsningsplan och hur det förändrade och fördjupade deras förståelse av Bibeln.

Del 2. Erik och Dannie brinner för att dela med sig av förståelsen av Israels roll i Guds planer för andra i den yngre generationen och använder sociala media och Israelresor som sina verktyg.