Res till Israel

Upplev och upptäck Bibelns Israel tillsammans med oss

Israels Vänner arrangerar resor där målet är att presentera det Bibliska Israel tillsammans med det moderna Israel. Våra resor låter dig få njuta av varma bad och god mat samtidigt som det ger dig en insikt i judiskt liv, tradition och historia.

Israel - en unik plats

Israel är en smältdegel, en unik plats i världen. Här möts världens historia med nutid. Människor från hela världen bor i landet och turister flockas. Varför är det så? Genom Bibelns texter blir svaret enkelt. Israel har varit viktigt under många tusen år. Här har patriarkerna levt och profeterna som talat till det judiska folket och hela världen. Här vandrade Jesus bland oss människor under tiden har var på jorden. Här blandades hans blod med markens jord. Det är också här som Bibeln berättar att Jesus skall komma tillbaka och sätta sina fötter igen. Här skall det stora om Harmageddon en dag äga rum.

Ökad insikt i Bibelns ord

En resa till Israel garanterar en ökad insikt och förståelse för Bibelns ord. Besök vid de otaliga platser där under skett, tex där Jesus mättade 5 000 män och familjer, ger breddat perspektiv på livet och tron. Mötet med de som bor i Israel idag ger dessutom insikt i samhällssamtalen som pågår i Israel och även i Sverige. En resa till Israel ger ett djup i relationen till Gud.

Fyra olika resealternativ

Vi har resor till Israel med fördjupning. Resor som passar dig som vill upptäcka landet för första gången eller som vill hitta nya sätt att se landet. Här följer de fyra typer av resor som vi erbjuder:

GRUPPRESOR

Gruppresor

Rundresor med guide och kaplan, för dig som besöker Israel för första gången eller för dig som vill besöka landet igen.

VANDRINGSRESOR

Vandringsresor

Vi vandrar i Israel med närhet till natur och människor. Bor gör man på hotell och hostels.

RESOR FÖR UNGA

Resor för unga

Rundresa för de som är något mer äventyrliga men vill upptäcka Israel för första gången.

BIBELVECKOR

Bibelveckor

Lugna veckor på hotell Orit med dagliga undervisningspass och utfärder.

Våra resor följer lagen om paketresor och vi har garanti ställd mot kammarkollegiet.