Res till Israel

Upplev och upptäck Bibelns Israel tillsammans med oss

Israels Vänner arrangerar resor där målet är att presentera det Bibliska Israel tillsammans med det moderna Israel. Våra resor låter dig få njuta av varma bad och god mat samtidigt som det ger dig en insikt i judiskt liv, tradition och historia.

Israel - en unik plats

Israel är en smältdegel, en unik plats i världen. Här möts världens historia med nutid. Människor från hela världen bor i landet och turister flockas. Varför är det så? Genom Bibelns texter blir svaret enkelt. Israel har varit viktigt under många tusen år. Här har patriarkerna levt och profeterna som talat till det judiska folket och hela världen. Här vandrade Jesus bland oss människor under tiden har var på jorden. Här blandades hans blod med markens jord. Det är också här som Bibeln berättar att Jesus skall komma tillbaka och sätta sina fötter igen. Här skall det stora om Harmageddon en dag äga rum.

Ökad insikt i Bibelns ord

En resa till Israel garanterar en ökad insikt och förståelse för Bibelns ord. Besök vid de otaliga platser där under skett, tex där Jesus mättade 5 000 män och familjer, ger breddat perspektiv på livet och tron. Mötet med de som bor i Israel idag ger dessutom insikt i samhällssamtalen som pågår i Israel och även i Sverige. En resa till Israel ger ett djup i relationen till Gud.

Våra resor

Att resa med Israels Vänner till Israel är en upplevelse för livet. Många har kommenterat sina intryck efter resan med att de har varit berikande, fantastiska eller ögonöppnare.

Vi reser alltid i den mindre gruppen som uppskattas av många. Allt från 8 resenärer i en minibuss till max 20 deltagare i moderna bussar med chaufför och oftast svensktalande israelisk guide. Vi bor på hotell Orit i Netanya och bra mellanklasshotell på olika platser t.ex. i Jerusalem och vid Sjön Genesaret.

Vi är öppna att skräddarsy resor för de som kommer med sin egen grupp.

Vår kärlek till det judiska folket och landet Israel gör att vi vill visa så många ”pärlor” som möjligt under vår vistelse. Israel har så mycket att erbjuda på det andliga planet men även när det gäller den otrolig omväxlande naturen och spännande historia.

Mitt i allt som går att se och uppleva i landet Israel vill vi inte att det blir för mycket. Dagar med avkoppling och tid att smälta alla intryck ser vi som en värdefull tillgång på våra resor.

Något som har en särskild tyngd i vår agenda är att lyfta de profetiska frågorna kring Israel. En svensktalande reseledare som är insatt i de bibliska och politiska händelserna finns alltid med på våra resor.

Fyra olika resealternativ

Vi har resor till Israel med fördjupning. Resor som passar dig som vill upptäcka landet för första gången eller som vill hitta nya sätt att se landet. Här följer de fyra typer av resor som vi erbjuder:

Gruppresor

Gruppresor

Rundresor med guide och kaplan, för dig som besöker Israel för första gången eller för dig som vill besöka landet igen.

Resor för unga

Resor för unga

Rundresa för de som är något mer äventyrliga men vill upptäcka Israel för första gången.

Vandringsresor

Vandringsresor

Vi vandrar i Israel med närhet till natur och människor. Bor gör man på hotell och hostels.

Bibelveckor

Bibelveckor

Lugna veckor på hotell Orit med dagliga undervisningspass och utfärder.

Våra resor följer lagen om paketresor och vi har garanti ställd mot kammarkollegiet.