Betlehem – ”Brödhuset”

Vi kommer att ha en liten serie med inlägg där vi kikar närmre på några viktiga platser som med dess hebreiska namn ger oss ett alldeles särskilt budskap. Och vi börjar med:
Betlehem – beit (hus) lechem (bröd) – ”Brödhuset”.

”Men du, Betlehem Efrata som är så liten bland Juda tusenden, från dig ska det åt mig komma en som ska härska över Israel. Hans ursprung är före tiden, från evighetens dagar.”
Mika‬ 5:2

”Jesus svarade: ”Jag är livets bröd. Den som kommer till mig ska aldrig hungra, och den som tror på mig ska aldrig någonsin törsta.”
Johannesevangeliet‬ 6:35

Bibeln lär oss att människan inte lever bara av bröd, utan av varje ord som utgår från Guds mun. Och vi ska arbeta för denna mat som består och ger evigt liv genom vår Frälsare Jesus. (Femte Moseboken 8:3, Johannesevangeliet 6:27)

Och vid nattvarden bryter Jesus ett bröd och ger till sina lärjungar och säger: ”Tag och ät. Detta är min kropp.” (Matteusevangeliet‬ 26:26)

Livets bröd kom ned från himlen till Brödhuset, för att mätta oss alla.

Om den här artikeln

Det här är en artikel med introducerande bibelundervisning.

Artiklar inom denna kategori bedöms vara lättlästa och inget krav på förkunskap föreligger. Artiklarna passar således för den som önskar skapa sig en grundläggande förståelse av Bibelns budskap gällande Israel och det judiska folket.

Mer information

Dela vidare

Facebook
Twitter
E-post
Skriv ut