Kom och vinka av Elida – Ship to Israel

Skeppet Elida seglar runt i Sverige och medelhavet under året. Ofta ha man konfirmandläger och man har fokus på att dela med sig av Jesu evangelium till så många som möjligt. I år gör man en avsegling med slutmål Israel. Den 25 augusti klockan 15 kommer Elida, som ligger på Hönö Klåva, att ha en cermoni inför avresan.
Kom dit och stötta och ta del i arrangemanget.
     Nu i höst har man från Elidas sida valt att ha ett ytterligare mål med sin seglats. Man kommer att avsegla med Elida mot Medelhavet och efter ett antal stopp längs vägen vill man anlända den 11 oktober till hamnen i Herzliya, strax utanför Tel Aviv. Syftet med resan är för att bidra till att bryta den svenska nyhetsblockaden kring två nyckelfrågor i Mellanöstern: den svåra förföljelsen och utrensningen av den kristna befolkningen i hela regionen, samt Israel som områdets enda demokrati i ett hav av diktaturer. Det finns inte ens något annat land i Mellanöstern som skulle upplåta en hamn för en sådan sympatiaktion för mänskliga rättigheter, yttrandefrihet, religionsfrihet och grund- läggande demokratiska värderingar, förklarar Stefan Abrahamsson skeppare på Elida.
25 augusti
     För att få så stor genomslagskraft som möjligt arrangeras på eftermiddagen innan Elida avseglar  ett stort opinionsmöte där dessa viktiga frågor lyfts på olika sätt varvat med musik och andra trevligheter. Bland annat kommer Lars Adaktusson att tala i ärendet.
Kan du komma och kanske ta med dig fler vore det kanon!
Bed gärna för både denna dagen och för vår segling om du vill!, hälsar Stefan vidare.
     Vi hoppas att många av Israels Vänner vill vara med och visa stöd till Elidas satsning genom att komma ut till Hönö, i Göteborgs skärgård.