Ukraina

Akut hjälp till Ukraina!

Nu är det på liv och död!

Var med och lindra nöden och förhindra döden.

I Ukraina finns det enligt säkra källor mer än 250 000 judar där många nu flyr för sina liv. Genom fallande hus och över sönderskjutna gator och torg flyr man nu in över gränserna till den relativa säkerheten i bl.a. Polen, Rumänien och Moldavien för att undkomma den ryska mördarmaskinen. 

Från grannländerna Polen, Rumänien och Moldavien går nu flygplanen i skytteltrafik med flyende judar ner till Israel och säkerheten. Typiskt för den judiska humaniteten och kärleken är att man på flygningarna även tar med libaneser och syrier som bor eller studerar i Ukraina. Trots fientligheterna som vi nästan dagligdags hör om mellan Israel och dess grannar så är man här i nöden ändå båda Abrahams barn.

Detta är återigen ett försök från den Onde att utplåna den judiska befolkningen. Förra gången, vid Andra världskrigets utbrott var det 870 000  judar i Ukraina som nazisterna hade för avsikt att mörda. När kriget var över så var den siffran betydligt reducerad. 

Det är så här som Herren nu sänder jägare och fiskare för att förmå hans eget folk att återvända till Löfteslandet. Det är i våra händer han lagt möjligheten till att rädda deras liv. Vi förstår den oerhört viktiga roll som Israels Vänner får vara med och spela i det profetiska skeendet. Israels Vänner är ingen anonym styrelse eller grupp. Israels vänner, det är du och jag och allt det vi har fått uppleva av välsignelser från Herren. Tänk dig själv in i att det var du själv som sprang bland brinnande hus och hörde skotten vissla om ören på dig. Hur mycket skulle du då önska att någon kunde hjälpa dig att undfly.
     Pengarna går till att köpa flygbiljetter, de går också till att betala för nya pass och legitimationshandlingar som man förlorat under de år som kriget redan tidigare har förorsakat. Pengarna går även till att införskaffa boenden och skolor och andra behov i Israel och att underlätta den redan svåra situationen. 

  •  Israels Vänner samarbetar med den judiska organisationen Keren Hayesod som i sin tur är knuten till Jewish Agency. Där finns alla kontakter och behövlig kunskap om människor och tekniska lösningar.

Profeten Jesaja säger i 54:2: ”Utvidga platsen för din boning, spänn ut tältdukarna som du bor inunder och spar inte. Förläng dina tältlinor och gör dina tältpluggar starka.”

  • Israels Vänner samarbetar även med den kristna organisationen Ebenezer Emergency Fund som finns på plats i Ukraina och Polen och som hjälper judar som på plats med att komma ut ur Ukraina och för de som vill att komma vidare till Israel. De driver även boende i Israel för nyanlända. Ebenezer samverkar med Jewish Agency i insatserna i Ukraina.

Styrelsen

Hjälp oss att hjälpa Ukraina och de judar som finns i landet i dessa svåra tider.
Du kan skicka en gåva direkt via vår hemsida GE GÅVA VIA KORT men du kan även Swisha din gåva till det angivna nummer längst ner eller sätt in din gåva på vårt kontonummer.

Andra sätt att ge:

Det går även att skicka en gåva via bank.
Ange namn och referens vid inbetalning: 

  • Israels Vänner
  • Ukraina
  • Aliah
  • Livsmedel
  • Messianska församlingar

Märkt ditt gåva med ”Ukraina”

Herren välsigne dig.

Israels Vänner
Swish
– 123 170 32 14
Bankgiro: 5554-0579