Tack för att du står tillsammans med Israel

De pågående oroligheterna i Israel som började i Jerusalem med mindre palestinska uppviglingar i samband med Ramadan och fortsatte med upprepade upplopp som sedan eskalerat till massiva raketbeskjutningar från terrorgrupperna i Gaza. En dryg vecka har nu gått och området upplever den värsta krigstiden sedan 2014. En situation som drabbar många oskyldiga på båda sidor.

Även om terrorgruppernas tydligt uttalade mål är att utplåna Israel så kan vi inte förstå detta hat. Samtidigt påminns vi om Bibelordets många förklaringar där Psalm 83 är slående:

”Gud, var inte tyst, var inte stilla och stum, Gud! Se, dina fiender larmar och de som hatar dig höjer sina huvuden. De smider listiga planer mot ditt folk, de rådslår mot dem du beskyddar, de säger: ”Kom, vi utrotar dem som folk så att ingen mer minns Israels namn! …Fyll deras ansikten med skam så att de söker ditt namn, Herre. De ska skämmas i skräck till evig tid, de ska skämmas och gå under. Låt dem veta att du ensam bär namnet Herren, den Högste över hela jorden.”Ps 83:2-5,17-19

Vi fortsätter att stå upp för det judiska folket och är med i bön under denna oroliga och prövande tid. Tack för att du också står tillsammans med Israel! Vi vet att Israels hopp står och faller med Honom som kallat dem, Israels Gud. Och vi vet att Herren har sista ordet.

Vi ber om frid över Jerusalem (Ps 122:6) och ger Herren ingen ro förrän Han upprättar sin stad och gör det till en lovsång på jorden (Jes 62:7). Vi välsignar Israel och ber om beskydd för dess befolkning. Vi ber att Herrens ansikte ska lysa mot dem och att Han ska vara nådig. Vi ber att Herren vänder sitt ansikte till Israel och ger dem frid. (4 Mos 6:24).

Amen.