Minneshögtid 27/1 och Webbinarium för församlingar 31/1

Den 27:e januari uppmärksammas den internationella minnesdagen för Förintelsens offer. Många organisationer kommer i år att ha sina minneshögtider digitala vilket kommer att underlätta deltagandet. Den kristna organisationen ECI (Europeiska koalitionen för Israel) kommer att erbjuda två intressanta webbinarium, den 27/1 samt 31/1.

Den 27/1 är webbinariet en virtuell minneshögtid som kommer att innehålla uttalanden och hälsningar från kristna ledare från flera kontinenter tillsammans med berörande historiska reflektioner, dokumentärt bildmaterial och musikaliska hyllningar.

Inför den 31/1 uppmuntrar ECI lokalförsamlingar runt om i världen att inkludera element av Förintelseåminnelse i sina söndagsgudstjänster denna dag. Man hoppas också att många församlingar kommer att delta i webbinariet som man då arrangerar med fokus att diskutera kristna svar på den ökande antisemitismen.

För att delta i dessa intressanta och viktiga evenemang, följ registreringslänkar nedan (gäller både församlingar och privatpersoner):

När: 27 januari 2021, kl. 19:30 Bryssel (CET)
Ämne: International Holocaust Memorial

Registrera dig på förhand för detta webbinarium:
https://zoom.us/webinar/register/WN_-bYWiq4USx-8IKcRYhVa0w

och

När: 31 januari 2021, kl. 16:00 Bryssel (CET)
Ämne: What can we as Christians do to stop the rise of anti-Semitism?

Registrera dig på förhand för detta webbinarium:
https://zoom.us/webinar/register/WN_kyAwnhkrTQGu0RhiPISAIQ